Om mig

Trädgård och Miljö – gröna drömmar drivs av mig, Katarina Wahlman Hagbarth, som länge levt i och med en trädgård.

Att förverkliga tanken på att få arbeta utomhus i gröna miljöer som är så välgörande för kroppen, sinnet och själen växte sakta under nästan 10 år.
Sedan 2016 arbetar jag professionellt med inspiration, rådgivning, styling, planering, design, plantering och skötsel av privata trädgårdar.

Jag vill förmedla vikten av att inte ha för bråttom med att förändra eller anlägga sin trädgård: spara träden, var nyfiken på de växter som redan finns, fundera på vad du vill med din trädgård eller uteplats och tänk på mångfalden och vikten av ett brokigt djurliv på din plats.

Naturen har alltid funnits nära mig. Där kan jag finna ro, vila, glädje och njuta av den förunderliga livskraft som finns.

Det blir allt viktigare för oss att finna en egen lugnande, läkande och njutbar grön plats, med tanke på den ibland stressande och oroliga omvärld som vi bor och lever i.

Naturens årstidscykel förmedlar hopp!


Välkommen att kontakta mig oavsett om du har en balkong, en liten uteplats, en nyanlagd tomt, en igenvuxen rabatt eller en uppvuxen trädgård.

Jag hjälper dig med idéer, goda råd och den löpande skötseln av din trädgård.

Jag arbetar med allt från inspirerande konsultationer, rådgivning på plats med växtförslag, trädgårdsstyling, planering, trädgårdsdesign, plantering och etableringsskötsel.

Med min passion och intresse av möten med människor, växter och natur hoppas jag att vi kommer att trivas med varandra för att tillsammans skapa den plats som du önskar.


Jag är självlärd med många år i egen trädgård, har läst vid Trädgårdsakademin och YH Enköping samt gått kurser på Rosendals Trädgårdar.
Jag har under åren haft förmånen att få praktisera hos duktiga och väletablerade trädgårdsdesigners som bland annat Ulrika Sommar, Hummelbo Trädgårdar och Marika Delin, som jag även har säsongsarbetat med.

Mitt hem ligger i Sunnersta söder om Uppsala, där jag bor tillsammans med min man Lasse. Jag har tre vuxna barn och lika många små barnbarn som jag trivs att vara farmor/mormor till.
Vill du läsa mer om mig och min egen trädgård, läs gärna Upsala Nya Tidnings artikel om mig här.


Jag är en av tre duktiga trädgårdsföretagare i nätverket Garden Creators of Sweden som jobbar tillsammans för att kunna erbjuda våra kunder en djup och mångsidig kompetens med stor erfarenhet och ett brett kontaktnät.
Vi värnar om biologisk mångfald, resurssmarta lösningar och en gynnsam miljö för stora och små, både människor och djur.

Trädgård & Miljö är medlem i Hållbara Trädgårdsföretag som är en ideell förening som verkar för hållbar utveckling inom trädgårdsbranschen.


Följ mig gärna bland små och stora trädgårdar och i andra härliga miljöer.