Katarina i trädgården

Om mig

Trädgård och Miljö-gröna drömmar drivs av mig, Katarina Wahlman Hagbarth, som länge levt i och med en trädgård. Att förverkliga tanken på att få arbeta utomhus i gröna miljöer som är så välgörande för kroppen, sinnet och själen växte sakta under nästan 10 år. Sedan 2016 arbetar jag professionellt med inspiration, rådgivning, design, planering, plantering och skötsel av privata trädgårdar.

Jag vill förmedla vikten av att inte ha för bråttom med att förändra eller anlägga sin trädgård: spara träden, var nyfiken på de växter som redan finns, fundera på vad du vill med din trädgård eller uteplats och tänk på mångfalden och vikten av ett brokigt djurliv på din plats.

Det blir allt viktigare för oss att finna en egen lugnande, läkande och njutbar grön plats, med tanke på den urbana och stressande miljö som många av oss bor och lever i. Naturens årstidscykel förmedlar hopp!

Naturen har alltid funnits nära mig. Där kan jag finna ro, vila, glädje och alltid njuta av den förunderliga livskraft som finns. Dramatiken saknas inte med stormfälld skog, regniga åskbyar över skärgårdsklippan eller fjälltoppen, blötsnö på vårblommorna och frost på potatisblasten.

Jag är självlärd med många år i egen trädgård och har läst vid Trädgårdsakademin men framförallt haft förmånen att få praktisera hos duktiga och väletablerade trädgårdsdesigners som bland annat Ulrika Sommar, Hummelbo Trädgårdar och Marika Delin, som jag numera säsongsarbetar för.

Välkommen att kontakta mig oavsett om du har en balkong, en liten uteplats, en nyanlagd tomt, en igenvuxen rabatt eller en uppvuxen trädgård. Jag hjälper dig med idéer, goda råd och den löpande skötseln av din trädgård.

Jag arbetar med allt från rådgivning och inspiration, design, planering, plantering och etableringsskötsel. Med min passion och intresse av möten med människor, växter och natur hoppas jag att vi kommer att trivas med varandra för att tillsammans skapa den plats som du önskar.

Vill du läsa mer om mig och min egen trädgård, läs gärna Upsala Nya Tidnings artikel om mig här.

Jag är också medlem i nätverket Garden Creators of Sweden och är en av sex trädgårdsföretagare med verksamheter i Uppsala och Stockholm. Genom samverkan kompletterar vi varandra och därför kan erbjuda våra kunder en djup och mångsidig kompetens, bred erfarenhet och ett stort kontaktnät i trädgårdsvärlden.

Vi erbjuder trädgårdsdesign med formgivning och planering av trädgårdar, trädgårdsrådgivning, plantering och trädgårdsskötsel. Vi arbetar med allt från den lilla rabatten till hela trädgårdar, nya som gamla, alltid med hänsyn till biologiskt mångfald och miljö.

Våra kunder är privata bostadsägare, bostadsrättsföreningar och företag.