Katarina i trädgården

Om mig

Trädgård och Miljö – gröna drömmar drivs av mig, Katarina Wahlman Hagbarth, som länge levt i och med en trädgård. Att förverkliga tanken på att få arbeta utomhus i gröna miljöer som är så välgörande för kroppen, sinnet och själen växte sakta under nästan 10 år. Sedan 2016 arbetar jag professionellt med inspiration, rådgivning, styling, planering, design, plantering och skötsel av privata trädgårdar.

Jag vill förmedla vikten av att inte ha för bråttom med att förändra eller anlägga sin trädgård: spara träden, var nyfiken på de växter som redan finns, fundera på vad du vill med din trädgård eller uteplats och tänk på mångfalden och vikten av ett brokigt djurliv på din plats.

Naturen har alltid funnits nära mig. Där kan jag finna ro, vila, glädje och njuta av den förunderliga livskraft som finns.
Det blir allt viktigare för oss att finna en egen lugnande, läkande och njutbar grön plats, med tanke på den urbana och stressande miljö som många av oss bor och lever i. Naturens årstidscykel förmedlar hopp!

Jag är självlärd med många år i egen trädgård, har läst vid Trädgårdsakademin och YH Enköping samt haft förmånen att få praktisera hos duktiga och väletablerade trädgårdsdesigners som bland annat Ulrika Sommar, Hummelbo Trädgårdar och Marika Delin, som jag även säsongsarbetar med.

Välkommen att kontakta mig oavsett om du har en balkong, en liten uteplats, en nyanlagd tomt, en igenvuxen rabatt eller en uppvuxen trädgård. Jag hjälper dig med idéer, goda råd och den löpande skötseln av din trädgård.

Jag arbetar med allt från inspirerande konsultationer, rådgivning på plats med växtförslag, trädgårdsstyling, planering, trädgårdsdesign, plantering och etableringsskötsel. Med min passion och intresse av möten med människor, växter och natur hoppas jag att vi kommer att trivas med varandra för att tillsammans skapa den plats som du önskar.

Mitt hem ligger i Sunnersta söder om Uppsala, där jag bor tillsammans med min man Lasse.
Vill du läsa mer om mig och min egen trädgård, läs gärna Upsala Nya Tidnings artikel om mig här.

Jag är även medlem i nätverket Garden Creators of Sweden och är en av sex trädgårdsföretagare med verksamheter i Uppsala och Stockholm.


Följ mig gärna bland små och stora trädgårdar och i andra härliga miljöer.