Tjänster

Här ser du vilka trädgårdstjänster jag erbjuder

Jag hjälper dig som privatkund med olika trädgårdstjänster, från rådgivning, designförslag och växtinköp till plantering, skötseluppdrag under säsong och styling av trädgården inför en försäljning eller fest. Jag hjälper också till med att skapa arrangemang i krukor vid entrén eller på uteplatsen och att göra iordning enskilda rabatter eller specifika delar av din trädgård.

Syftet är att skapa rum och blickfång – året om.

Att tänka om, tänka nytt, återbruka och bevara det som redan finns är viktigt för mig. Likaså att tänka mångfald och långsiktighet. 

En trädgård bör vara en plats för liv och rörelse, en oas där ni kan njuta, koppla av och skapa minnen. 

Alla trädgårdar tas om hand med hänsyn till dess läge, användningsområde och självklart era önskningar. Anlitar ni mig kan ni lita på att att jag följer upp och ansvarar för att allt som görs sker i rätt ordning och vid rätt tidpunkt.

Mitt mål är att få dig att trivas med din gröna plats, att kunna ge råd och att få förmedla min kunskap.


Vill du ge bort en trädgårdstjänst eller rådgivning till någon du tycker om?
Beställ ett presentkort från mig.


Inspirerande konsultation

För dig som inte riktigt vet vad du ska göra med din trädgård och är ute efter inspiration.

Jag kommer till dig för en konsultation på två timmar då vi går igenom trädgården, ser över vad ni kan göra och pratar fritt om era önskemål. Du får själv föra egna anteckningar och om det är aktuellt ger jag förslag på eventuella tjänster som skulle passa er.

Pris 2200 kr inkl. moms
Bestämmer du dig sedan för att anlita mig för andra arbeten drar jag av konsultationskostnaden från totalsumman.


Rådgivning med växtförslag

Om du vill bolla dina trädgårdsidéer med en kunnig person eller få professionella förslag på vad ni kan göra och vilka växter som passar hos er är en rådgivning perfekt.

Jag kommer till dig, tillsammans går vi runt i er trädgård och går igenom era tankar och önskemål. Du får hjälp att se möjligheterna, hitta en struktur för platsen och förstå dess förutsättningar.
Efter vårt möte får ni ett dokument med information om er trädgård, en sammanfattning av vad vi gått igenom och fyra förslag på växter som passar just era önskningar och trädgård.

Pris 3200 kr inkl. moms


Trädgårdsstädning & Styling

Det finns två olika tjänster för trädgårdsstyling. Syftet är att genom upprensning, röjning och komplettering av både växter och material kunna ge hela eller delar av din trädgård, uteplats och rabatt ett snabbt lyft med vackert resultat.

I grönaste rappet

När du vill få trädgården fixad, städad och stylad inför ett speciellt tillfälle som ett studentfirande eller födelsedagskalas, men även när du vill ha en snabb förändring för att till exempel optimera husets värde inför en stundande försäljning.

Vi möts upp på plats för en konsultation och planering av projektet. Sedan arbetar jag upp till 6 timmar för att iordningställa trädgården.
I priset ingår även en ytterkruka på max 40 liter med valt växtmaterial.

Pris 5800 kr inkl moms
Vid val av det specialtillverkade Trädgård och Miljö-kärlet i järnplåt, 40 liter, tillkommer 1500 kr.


’Det lilla gröna’

För dig som har en balkong, uteplats eller entré och önskar hjälp med rådgivning, växtförslag, inköp, bärhjälp och plantering. Jag hjälper dig som inte orkar eller kan göra det själv att utnyttja den lilla ytan du har och skapa en plats du verkligen kan njuta av.

Vi möts hos dig för cirka en timmes rådgivning och sedan både införskaffar och planterar jag växter efter överenskommelse. Du får tydliga skötselråd med dig så att du själv kan underhålla det på bästa sätt.

Pris 3800 kr inkl moms


Trädgårdsdesign & Planering

När? Var? Hur? I vilken ordning skall anläggandet ske? Vad kan vi göra för att få ut det mesta av vår trädgård?

Det finns många frågor man kan ställa sig när det kommer till trädgårdsdesign. Vare sig ni nyligen har flyttat in eller vill göra om er befintliga trädgård eller växtbädd kan jag hjälpa till i planeringen. Jag erbjuder kunnig och professionell hjälp, designar efter platsens förutsättningar och väljer med omsorg ut träd och växter som passar.


Katarina planterar en rabatt

Plantering

På vår- och höstkanten är det vanligt att man planterar för den kommande säsongen och om det tar för mycket tid från er kommer jag gärna ut för att avlasta.

Det här är en tjänst för dig som önskar hjälp med inköp och plantering av växtmaterial, vill ha en förändring eller omgörning av ny eller befintlig växtbädd och som önskar lyfta fram trädgårdens bästa kvaliteter.


Katarina i appeltradet

Trädgårdsskötsel & Underhåll

För alla som märker att tiden, intresset eller kunskapen inte räcker till men som ändå vill ha en välskött utemiljö där både människor, djur och växter både trivs och frodas.

Ni kan få avlastning i arbetet vid enskilda tillfällen som höst- eller vårstädning, hjälp med med iordningställandet av en ny trädgård eller så kommer vi överens om en kontinuerlig skötselplan då jag kommer ut regelbundet för att sköta och underhålla den befintliga rabatten, balkongen, uteplatsen eller villaträdgården.


Hur du kan förbereda dig?

Inför vårt första möte får du en checklista från mig som du fyller i helt eller delvis innan vi ses, det är ett perfekt verktyg för att inte missa detaljer och funktioner.

Det underlättar om du skriver ner de frågor och funderingar du har samt skickar bilder på din trädgård i förväg då det ger mig en bättre chans att förbereda mig.
Har du redan nu en klar bild av vad du vill ha kan du skicka inspirationsbilder också.

Beställ även en situationsplan från kommunen innan vårt möte, det gäller framförallt för tjänsterna Planering, Design och Plantering då det gör arbetet med effektivt.


Alla priser är inklusive moms och gäller trädgårdar och tomtytor upp till 1200 kvm utan betydande höjdskillnader.
Ingen ersättning för bil om avståndet är mindre än 50 km från min adress. RUT-avdrag på 50 % gäller för många av mina trädgårdstjänster, se mer om vilka typer av jobb som avses på Skatteverkets sida.