Trädgårdstjänster

Här ser du vad Trädgård & Miljö erbjuder för tjänster till privatpersoner

Jag hjälper dig som privatkund med olika trädgårdstjänster, från rådgivning, designförslag och växtinköp till plantering, skötseluppdrag under säsong och styling av trädgården inför en försäljning eller fest. Jag hjälper också till med att skapa arrangemang i krukor vid entrén eller på uteplatsen och att göra iordning enskilda rabatter eller specifika delar av din trädgård.

Syftet är att skapa rum och blickfång – året om.

Att tänka om, tänka nytt, återbruka och bevara det som redan finns är viktigt för mig. Likaså att tänka mångfald och långsiktighet. 

En trädgård bör vara en plats för liv och rörelse, en oas där man kan njuta, koppla av och skapa minnen. 

Alla trädgårdar tas om hand med hänsyn till dess läge, användningsområde och självklart dina önskningar. Anlitar du mig kan du lita på att att jag följer upp och ansvarar för att allt som görs sker i rätt ordning och vid rätt tidpunkt.

Mitt mål är att få dig att trivas med din gröna plats, att kunna ge råd och att få förmedla min kunskap.


Vill du ge bort en trädgårdstjänst eller rådgivning till någon du tycker om?


Inspirerande konsultation

För dig som inte riktigt vet vad du ska göra med din trädgård och är ute efter inspiration.

Jag kommer till dig för en konsultation på upp till två timmar då vi går igenom trädgården, ser över vad som kan göras och pratar fritt om önskemål. Du får själv föra egna anteckningar och om det är aktuellt ger jag förslag på eventuella tjänster som kan passa er.

Pris 2,885 kr inkl. moms (restid och milersättning ingår för sträcka på max 30 km enkel väg)


Rådgivning med växtförslag

Om du vill bolla dina trädgårdsidéer och få professionella förslag på vad som kan göras och vilka växter som passar på platsen är en rådgivning perfekt.

Tillsammans går vi under två timmar runt i trädgården då du får berätta om dina tankar och önskemål. Du får hjälp att se möjligheterna, hitta en struktur för platsen och förstå dess förutsättningar.
Efter vårt möte skickar jag ett dokument med information om trädgården, en sammanfattning av vad vi gått igenom och fyra förslag på växter som passar utifrån önskemål och plats.

Pris 4,285 kr inkl. moms
(restid och milersättning ingår för sträcka på max 30 km enkel väg)


Trädgårdsstädning & Styling

Det finns två olika tjänster för trädgårdsstyling. Syftet är att genom upprensning, röjning och komplettering av både växter och material kunna ge hela eller delar av din trädgård, uteplats och rabatt ett snabbt lyft med vackert resultat.

Trädgårdsstyling: ’I grönaste rappet

När du vill få trädgården fixad, städad och stylad inför ett speciellt tillfälle som ett studentfirande eller födelsedagskalas, men även när du vill ha en snabb förändring för att till exempel optimera husets värde inför en stundande försäljning.


Trädgårdsstyling: ’Det lilla gröna’

För dig som har en balkong, uteplats eller entré och önskar hjälp med rådgivning, växtförslag, inköp, bärhjälp och plantering. Jag hjälper dig som inte har möjlighet eller kan göra det själv att utnyttja den yta du har och skapa en plats du verkligen kan njuta av.
Efter stylingen får du tydliga skötselråd med dig så att du själv kan underhålla det på bästa sätt.

Pris på förfrågan
(vanligtvis från cirka 3,000 sek och kostnad för växtmaterial tillkommer)


Trädgårdsdesign & Planering

När? Var? Hur? I vilken ordning skall anläggandet ske? Vad kan göras för att få ut det mesta av trädgården?

Det finns många frågor man kan ställa sig när det kommer till trädgårdsdesign. Vare sig du nyligen har flyttat in eller vill göra om den befintliga trädgården eller växtbädden kan jag hjälpa till i planeringen. Jag erbjuder kunnig och professionell hjälp, designar efter platsens förutsättningar och väljer med omsorg ut träd och växter som passar.


Katarina planterar en rabatt

Plantering & Skötsel

På vår- och höstkanten är det vanligt att man planterar och sköter om trädgården inför kommande säsong.

Jag hjälper gärna till med säsongsplanering samt inköp, plantering och skötsel av växtmaterial. Den här tjänsten passar även dig som önskar få en förändring eller omgörning av ny eller befintlig växtbädd och som vill lyfta fram trädgårdens bästa kvaliteter.


Trädgårdsskötsel & Underhåll

För alla som märker att tiden, intresset eller kunskapen inte räcker till men som ändå vill ha en välskött utemiljö där både människor, djur och växter både trivs och frodas.

Du kan få avlastning i arbetet vid enskilda tillfällen som höst- eller vårstädning, hjälp med iordningställandet av en ny trädgård eller så kommer vi överens om en kontinuerlig skötselplan då jag kommer ut regelbundet för att sköta och underhålla den befintliga rabatten, balkongen, uteplatsen eller villaträdgården.


Hur du kan förbereda dig?

  • Inför vårt första möte får du en checklista från mig som du fyller i helt eller delvis innan vi ses, det är ett perfekt verktyg för att inte missa detaljer och funktioner.
  • Det underlättar om du skriver ner de frågor och funderingar du har samt skickar bilder på din trädgård i förväg då det ger mig en bättre chans att förbereda mig.
  • Har du redan nu en klar bild av vad du vill ha kan du skicka inspirationsbilder också.

Alla priser är inklusive moms och gäller trädgårdar och tomtytor upp till 1500 kvm utan betydande höjdskillnader.
RUT-avdrag på 50 % gäller för många av mina trädgårdstjänster, se mer om vilka typer av jobb som avses på Skatteverkets sida.


Trädgårdsstyling inför försäljning – med fokus på entré och blickfång

 Optimera värdet inför en försäljning genom att skapa ett första välkomnande intryck av din trädgård och bostad. 

I nätverket Garden Creators of Sweden erbjuder vi styling av valda delar i trädgården, entrésidan och uteplatsen med syftet att lyfta fram de mest omtyckta, tilltalande och användbara miljöerna. 

För mer information skicka ett mail till info@gardencreators.se